500 fietsers kropen in het zadel van de BinckBank Tour tijdens eerste BinckBank Toertocht

images
Zondag 12 augustus konden wielerliefhebbers zich een dag prof wanen tijdens de eerste BinckBank Toertocht. Zo’n 500 wielerliefhebbers verzamelden zich in Bolsward voor een route van 65 of 100 km waarbij ze een groot gedeelte van de eerste etappe van de BinckBank Tour verkenden. Na afloop woonden de deelnemers vanaf de eerste rij de officiële ploegenpresentatie van de profrenners bij.
Al voor half acht meldden de eerste enthousiaste deelnemers zich bij Sportpark Het Bolwerk, de start- en finishlocatie van de eerste BinckBank Toertocht. Deze unieke toertocht die in het teken staat van de BinckBank Tour trok zo’n 500 enthousiaste amateurrenners. Aan de start motregende het even, maar desalniettemin hing er een gezellige sfeer. Niet veel later klaarde het op en met een temperatuur die rond de 20 graden lag was het nagenoeg perfect fietsweer.
De eerste etappe van de BinckBank Tour voert de renners dwars door Friesland, van het gezellige Heerenveen naar het pittoreske Bolsward. Op basis van deze eerste etappe zijn er twee prachtige parcoursen samengesteld voor de toertocht: 65 km en 100 km. De routes voerden de renners dwars door de Friese natuur. Een sportieve tocht door het Friese groen en langs het overal aanwezige water in het charmante merengebied.
Lachend fietsten de deelnemers de laatste meters tussen de vlaggen door naar de finish. “Het was echt een prachtige rit. Ik heb alleen om mij heen gekeken en genoten van al het moois.”, zegt één van de renners. Na een verfrissende douche werd er koers gezet naar het bruisend centrum van Bolsward. Hier voeren de achttien beste ploegen van de wereld per boot de stad binnen om één voor één hun opwachting op het podium te maken.
Organisator Vincent van Heijningen van Golazo Nederland kijkt terug op een succesvolle eerste editie. “We hebben de deelnemers weer een uitgebreid pakket aan faciliteiten aangeboden. Zo was er de gratis Binck BikeCheck en een gratis finishfoto voor alle renners als toevoeging. Na afloop hebben we veel enthousiaste reacties van de deelnemers mogen ontvangen en daar doen we het natuurlijk voor. Uiteindelijk werkte het weer ook nog mooi mee en hadden we een zonnig einde van een mooie dag.”