BinckBank Tour

De BinckBank Tour is de mooiste wielerronde van Nederland en België. In 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel. De BinckBank Tour wordt gereden in Nederland en België en wordt live uitgezonden. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. De komende jaren zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in Nederland en België te bewonderen.

De kick-off van de veertiende BinckBank Tour is dit jaar in Bolsward, één van de Friese 'elfsteden'. Daar vindt op zondag 12 augustus de ploegenpresentatie plaats. Net als twee jaar geleden verwachten we een sfeervolle intocht van de ploegen en renners in bootjes op weg naar het podium.

Bolsward is ook de aankomstplaats van de openingsrit, die op maandag met een 'Grand Départ' in Heerenveen start en door het vlakke Friesland langs enkele van de beroemde Elfstedentocht-gemeentes loopt. Een dag later mogen de tijdrijders zich klaarmaken voor een korte, maar krachtige tijdrit van 13 kilometer in en om Venray met start en aankomst in het hart van de Nederlands Limburgse stad.

Op woensdag 15 augustus trekt het peloton naar België. Vanuit startplaats Aalter gaat de rit naar Antwerpen waar de renners een stuk van het parcours van het Belgisch kampioenschap van 2017 wacht. Blankenberge - Ardooie, op donderdag, is een klassieker in de BinckBank Tour. Vorig jaar was wereldkampioen Peter Sagan er de winnaar, in het recente verleden wisten André Greipel en Tom Boonen de winst op te eisen. Op vrijdag doorkruist het peloton België vanuit Sint-Pieters-Leeuw in het Pajottenland tot in Lanaken.

Voor het slotweekend trekt de grootste wielerronde van de Lage Landen de heuvels in. Op zaterdag verbindt de rit Riemst - Sittard-Geleen Belgisch met Nederlands Limburg. Onderweg liggen de bekende pittige hellingen en de aankomst is in het Tom Dumoulin Bike Park. 's Zondags start het peloton aan de prachtige Lacs de l'Eau d'Heure en gaat de finale over de legendarische Muur, Bosberg en Denderoordberg met een spectaculaire finish op de Vesten. Daar liet Jasper Stuyven vorig jaar iedereen achter zich en stelde Tom Dumoulin zijn eindzege en winst van de groene BinckBank-leiderstrui veilig, voor toppers als Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Lars Boom en Philippe Gilbert.

Bezoek BinckBankTour.nl